© Baykuş Haber

Yıl sonu şenliğinde doyasıya eğlendiler

Bursa'nın 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde bulunan Şehit J. Er Eyüp Gürsoy İlkokul ve Ortaokulu, yıl sonu şenliği düzenledi ve öğrenciler ile veliler coşkuyla eğlendi. Okul bahçesinde gerçekleşen bu özel etkinlikte, "5 Şair 5 Şiir" bölümü de büyük ilgi gördü. 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri Esila Miroğlu, Nehir Genç, Yiğit Demir, Yusuf Ali Nurgaz ve Hüma Şimal Bayrak, Memleket İsterim, Farkında Mısın, Kaldırımlar, Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var ve Dostlar Beni Hatırlasın adlı şiirleri müziğin eşliğinde büyük bir yetenekle seslendirdi. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şair Cengiz Numanoğlu'nun şiiri de unutulmadı ve şair anıldı.

Şenlikte Türkçe şiirlerin yanı sıra İngilizce şarkılarla da keyifli anlar yaşandı. Okulda gitar kursu alan öğrenciler, sergiledikleri gösteriyle büyük alkış aldılar. Ayrıca, Anadolu Ateşi ve Fethiye Yöresi halk oyunları gösterileri de renk kattı. Fen ve teknoloji öğretmeni Asker Aslan'ın gitar gösterisi ise büyük bir sürpriz oldu.

Jimnastik takımı, gösterileriyle izleyicileri büyülerken, Uzak Doğu sporları da sergilendi. Beden eğitimi derslerinde gerçekleştirilen spor turnuvalarında ödül kazananlar da ödüllerini aldılar. Okulun başarılı 7. sınıf öğrencisi Meryem Yıldız, Okullar arası Kano Türkiye Şampiyonası'nda 500 metrede Türkiye 4.'sü olduğu için ödül aldı.

Şenlik sırasında 8. sınıf öğrencileri diplomalarını aldı ve kep atma töreni yapıldı. Duygusal anların yaşandığı şenlikte, mezuniyet pastası kesildi ve çocuk oyunları ve yarışmaları düzenlendi. Okçuluk öğrencileri de gösterilerini sergiledi.

Şenlik sona ermeden önce İlkokul Müdür Yardımcısı Özlem Berber'e okul adına teşekkür plaketi sunuldu. Bahçe etkinlikleri ile devam eden şenlik, şişme oyun alanları, Pamuk Helva, Osmanlı Macunu, Patlamış Mısır, Yüz Boyama gibi eğlenceli etkinlik köşeleriyle öğrencilerin keyifli bir gün geçirmesine olanak sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER