© Baykuş Haber

Yıldırım Belediyesinden Dünya Çevre Günü etkinliği

HAYATA GEÇİRDİĞİ FAALİYETLERLE MİNİKLERE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAYAN YILDIRIM BELEDİYESİ, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE YILDIRIM’DAKİ ÇOCUKLARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI.

Yıldırım Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde Yıldırım'daki çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Balaban Mesire Alanı'nda gerçekleşen etkinlik, çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlik kapsamında geri dönüşüm atölyesi kurularak sıfır atık temasıyla boyama etkinliği, soda şişelerinden vazo yapımı ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla el baskısı çalışmaları gerçekleştirildi. Minikler, mavi kapaklarla oynanan seksek ve geri dönüşüm toplama oyunu ile çevre odaklı bir tiyatro gösterisi ile hem eğlendi hem de çevre bilincini artırdılar.

Etkinliğe katılan çocuklara çevre müfettişi rozetleri verilirken, kompost makinesi ile üretilen kompost gübresi ve lavanta ile biberiye fidanları dağıtıldı. Ayrıca, çocuklara bez çanta ve tohumlu kalem hediye edildi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, etkinlikle ilgili olarak, "Çocuklarımıza daha yeşil ve sağlıklı bir Yıldırım bırakabilmek için tüm hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mavi ve yeşil renklerin daima hâkim olduğu, insanlarımızın temiz ve doğal bir çevrede mutlu ve huzurlu yaşadığı bir gelecek dileğiyle herkesin Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER