© Baykuş Haber

YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANI PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY, 2023-YKS İÇİN HAZIRLIKLARIN TAMAMLANDIĞINI BİLDİRDİ.

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu 2023-YKS için son hazırlıklar tamamlandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

Başkan Ersoy, 2023-YKS'nin KKTC Lefkoşa dahil olmak üzere toplam 228 sınav merkezinde uygulanacağını ve bu yıl 22 sınav merkezinde ilk defa YKS yapılacağını belirtti. Ayrıca, sınavın yapılacağı binalarda güvenlik önlemlerinin alındığını ve ulusal çapta büyük bir sınav organizasyonunun başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Başvuru istatistiklerine de değinen Ersoy, sınava başvuran adayların yaş dağılımını açıkladı. En genç adayın 15, en yaşlı adayın ise 89 yaşında olduğunu belirtti. Başvuruların 18-22 yaş arasında yoğunlaştığını ve 50 yaş ve üzeri 29 bin 650 başvuru olduğunu paylaştı.

Adayların okul türlerine göre dağılımına da değinen Ersoy, Anadolu Lisesi, açık lise, meslek lisesi, liseler, İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi, teknik lise ve diğer liselerden gelen başvuruların istatistiklerini sundu.

Sınav gününe yönelik önlemleri de açıklayan Ersoy, adayların sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini ve sınav sırasında gerekli güvenlik kontrollerinin yapılacağını vurguladı. Ayrıca, deprem bölgesindeki adaylara yönelik özel önlemler aldıklarını da belirtti.

2023-YKS'nin güvenli ve huzurlu bir şekilde gerçekleşmesi için tüm paydaşlarla koordineli çalıştıklarını söyleyen Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversite rektörlükleri ve diğer kamu kurumlarının desteklerine teşekkür etti.

Son olarak, 2023-YKS'ye 3 milyon 243 bin 334 adayın başvurduğu 2022'den farklı olarak, bu yıl 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğunu paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER