© Baykuş Haber

YKS maratonunda manzara değişmedi

AYDIN (İHA) - ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ AYDIN'DA DA BİNLERCE ÖĞRENCİ YKS MARATONUNDA TER DÖKERKEN, AİLELERİN OKUL ÖNLERİNDEKİ MERAKLI BEKLEYİŞ MANZARASI DA DEĞİŞMEDİ. ÖĞRENCİLER SINAVDA VELİLER DE DIŞARIDA TER DÖKERKEN, SINAVA GEÇ KALAN KİMİ ÖĞRENCİLER POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN SINAV MERKEZİNE YETİŞTİRİLDİ.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da binlerce öğrenci YKS sınavına girerken, ailelerin bekleyişi de gözden kaçmadı. Öğrenciler sınav salonlarında ter dökarken, aileler okul önlerinde merakla bekledi. Kimi öğrenciler sınav merkezine geç kaldı ve polis ekipleri tarafından yetiştirilmeleri sağlandı.

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunda ter dökerken, bu yıl da manzara değişmedi. Sınavın ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav merkezlerine geldi. Görevliler tarafından yönlendirilen öğrenciler salonlara alındı. Veliler de okul önlerinde heyecanla beklerken, bazıları dua edip Kur'an okudu, bazıları ise heyecanlıydı.

Polis ekipleri, sınava yetişmeye çalışan öğrencilere yardımcı oldu. Ancak bazı öğrenciler son dakikada sınav merkezine yetişemedi ve bu durum gözyaşlarına neden oldu.

Aydın genelinde 59 merkezde gerçekleştirilen TYT sınavına 16 bin 560 öğrenci katıldı. Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yapılacak ve 11 bin 797 kişi sınava girecek. Yabancı Dil Testi (YDT) ise bin 873 kişinin katılımıyla gerçekleşecek.

Veliler, çocuklarının sınav heyecanını dışarıda yaşadılar ve dualarla destek oldular. Bir veli, "Onlar içerde, biz dışarda sınavdayız. Allah herkese yardımcı olsun" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER