© Baykuş Haber

YKSnin ikinci oturumu AYT başladı

ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) SAAT 10.15’TE BAŞLADI.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 10.15'te başladı ve adaylar sınavda ter dökerken, ailelerinin bekleyişi sınav binası dışında devam ediyor. ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen YKS'nin bu aşamasında toplam 80 soru için adaylara 180 dakika süre verildi. Sınav, saat 13.15'te sona erecek.

Aileler, çocuklarının bu önemli sınavına destek olmak ve moral vermek amacıyla sınav binası çevresinde bekliyor. Birçok ebeveyn, çocuklarının uzun bir hazırlık sürecinin ardından bu sınavı başarıyla geçmelerini umut ediyor.

Adayların yanı sıra aileler de heyecan içinde, umut ve dualarla sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Başarılar dilerken, çocuklarının istedikleri üniversitelere girebilmelerini temenni ediyorlar. Sınavın sonucu, gençlerin gelecekteki eğitim ve kariyer yolculuklarını belirleyecek önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi ise saat 15.45'te başlayacak ve 17.45'te sona erecek. Bu aşamada adaylara Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde 80 soruluk kitapçıklar verilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER