© Baykuş Haber

YKSnin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi sürüyor

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (2023-YKS) İLK OTURUMU TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SAAT 10.15’TE BAŞLADI. ADAYLAR SINAVDA TER DÖKERKEN, AİLELERİNİN BEKLEYİŞİ İSE SINAV BİNASI DIŞINDA DEVAM EDİYOR.

2023-YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'te başladı. Sınav süresince adaylar soruları çözüyor ve ter döküyor, aileler ise sınav binalarının dışında beklemeye başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen YKS'ye 3 milyon 527 bin 466 aday başvurdu. TYT sınavı toplam 120 soruyu yanıtlamak için adaylara 165 dakika süre verildi ve sınav saat 13.00'te sona erecek.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde sınava giren öğrencilerin aileleri ise çocuklarının sınav sonuçlarını merakla bekliyor. Kaldırım taşlarına oturan veya getirdikleri kamp sandalyelerine oturan aileler, çocukları için dua ediyor ve bir yandan diğer ailelerle sohbet ediyor.

Abdullah Bayer, kızının lisede başarılı olduğunu belirtiyor ve tıp okumak istediğini söylüyor. Kendi çocuğu için dua etmenin yanı sıra diğer tüm öğrenciler için de dua ettiklerini ifade ediyor.

Müge Aydemir ise kızının çok yoğun bir çalışma temposuyla sınava hazırlandığını ve doktor olmak istediğini dile getiriyor. İlk 500'de olmalarını beklediklerini söylüyor ve çocuklarının emeklerinin boşa gitmemesini diliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER