© Baykuş Haber

YKSnin ilk oturumu TYT tamamlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün öğrenciler için tamamlandı. TYT sınavında öğrenciler soruları çözerken, dışarıda bekleyen veliler ise heyecanla vakit geçirdi.

2023 YKS'nin TYT oturumunda öğrencilere Türkçe, temel matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri testlerinden toplam 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi. Öğrenciler, sınav süresi boyunca ter dökerken, velileri ise sınav sonuçlarını beklemek için dışarıda terlemek zorunda kaldılar. Yarın ise ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Sınav sonuçları ise 20 Temmuz'da açıklanacak.

Öğrenci velilerinden Emine Buldum Özkan, sıcak hava nedeniyle şemsiyesini açarak beklerken, duygusal bir anlam taşıyan sınavın sonucunda çocuklarının iyi yerlere gelmesini diledi. Aynı şekilde milli voleybolcu olan Zeynep Palabıyık, sınavın zorluğunu ve hazırlık sürecini sporcu kimliği ile yönettiğini belirtti. Öğrenci velileri, sınavın heyecanı ve stresiyle uzun süre hazırlanan çocuklarına destek olmaya çalıştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER