© Baykuş Haber

YKSnin son oturumu YDT sona erdi

ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİNCE (ÖSYM) DÜZENLENEN VE 338 BİN 15 KİŞİNİN BAŞVURDUĞU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (2023-YKS) SON OTURUMU YABANCI DİL TESTİ (YDT) SONA ERDİ.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 338 bin 15 başvuru sahibinin katılımıyla gerçekleşen son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ile sona erdi. YDT sınavı, Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa'da düzenlendi. 80 sorudan oluşan ve 2 saat süren bu oturum saat 17.45'te sona ererek YKS-2023 sınav sürecini tamamladı. Sınav, bin 432 binada ve 16 bin 829 salonda gerçekleştirildi ve toplamda 55 bin 355 görevli görev aldı.

Sınav sonrası bazı adaylar görüşlerini paylaştı. Bir aday, İngilizce testinin biraz zor olduğunu ancak sürenin yeterli olduğunu belirtirken, diğer bir aday ise sınavın kolay olduğunu ve sürenin fazlasıyla yettiğini ifade etti. Bir başka aday ise YDT'nin kendisi için önemli olmadığını, asıl önemli olanın AYT (Alan Yeterlilik Testleri) olduğunu söyledi ve sınavı kendini değerlendirmek için girdiğini belirtti. ÖSYM'nin sınav sonuç takvimine göre, YKS sonuçlarının 20 Temmuz'da açıklanması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER