© Baykuş Haber

YKSye yine son anda yetiştiler

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ (ÖSYM) TARAFINDAN DÜZENLENEN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NIN (YKS) İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SAAT 10.15 İTİBARİYLE BAŞLARKEN, İZMİR’DE BAZI ADAYLAR SON ANDA SINAVA YETİŞTİ.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'te başladı. İzmir'deki sınavda bazı adaylar son dakikada yetişmek için çaba harcadılar.

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bazı adaylar, okula son dakikada ulaştılar. Sınav görevlileri, adayların sınavı kaçırmamaları için hızlı bir şekilde evrak kontrolü yaparken, güvenlik görevlileri de üst aramalarını hızlıca gerçekleştirdi.

Kuzenini sınava getiren Mert Yorulmaz, "Yollar pek dolu değildi, oldukça boştu. Erken çıkarak rahatça geldik. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Elbette geç kalanlar oldu, son dakikada girenler oldu. İçeridekiler çok yardımcı oldular. Dışarı çıkarak belgeleri kontrol ettiler ve geçişlerini sağladılar. Umarım daha fazla geç kalan aday olmaz" dedi.

Oğlunu sınava getiren Hüseyin Günay ise, "Erken gelerek geç kalmamak için buradayız. Önceki sınavı kaçırmıştı, bu kez erken geldik. Hangi bölümü istediğine karar veremedi. Belli bir puan alayım diye bakıyor. İnşallah başarılı olur" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER