© Baykuş Haber

YÖK ile TASEV arasında ayakkabı sanayisine yönelik iş birliği

Doğa Başak ÖZTÜRK-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) ile Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) arasında imzalanan protokol kapsamında; 3 üniversitede ayakkabı teknolojisi mühendisliği lisansüstü programları açılması kararlaştırıldı. Protokol ile TASEV, yüksek lisans öğrencilerine aylık net asgari ücretin 1,5 katı, doktora öğrencilerine ise 2 katı burs ödemesi yapılacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar, TASEV Başkanı Yılmaz Polat ile 'Ayakkabı Teknolojisi Mühendisliği Lisansüstü Programı YÖK ve TASEV İş Birliği Protokolü'nü imzalayarak önemli bir iş birliğine imza attı. Bu protokol kapsamında, Gazi, İstanbul Teknik ve Marmara Üniversiteleri'nde ayakkabı teknolojisi mühendisliği lisansüstü programları açılması kararlaştırıldı.

Özvar, Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırmanın ve istihdam politikalarına katkı sağlamanın önemine vurgu yaparak, daha önce farklı sektörlerde benzer iş birliklerini hayata geçirdiklerini belirtti. Bu iş birlikleriyle özel ihtisas alanlarında nitelikli bireylerin yetiştirilmesine ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlandığını ifade etti.

Ayakkabı sektöründe ürün inovasyonu yapabilen mühendislerin yetiştirilmesini hedefleyen bu protokol, üretim süreçlerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, öğrencilere burs imkanı sunularak, sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırılması planlanıyor.

TASEV Başkanı Yılmaz Polat ise ayakkabı sektörünün önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin uluslararası arenada rekabet gücünün artacağını belirtti. Bu protokolün ayakkabı sektörüne değer katacağına inandığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER