© Baykuş Haber

YÖK’ten ’azami süre’ kararı

ANKARA, (DHA)- ÜNİVERSİTELERDE azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için sınav hakkından yararlanabilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilere yönelik yeni bir karar aldı. Bu karar, üniversite öğrencilerinin eğitimlerini başarıyla tamamlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından alınan bu kararlar, üniversitelere iletilmiştir. Kararlar, önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı olan öğrencileri kapsamaktadır. Öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlayamayarak başarısız oldukları dersler için sınav hakkından yararlanabileceklerdir.

Azami süresi dolan öğrenciler için bu sınav haklarının kullanımında, uygulama derslerinde öğrencilere uygulama yaptırılacak, teorik eğitimlerde ise sınavlar düzenlenecektir. Bu uygulama aynı zamanda öğrencilerin daha önce almadıkları dersler için de geçerli olacaktır.

Söz konusu uygulama ve sınavlara katılan öğrenciler, ders başına öğrenci katkı payını ve öğrenim ücretini ödemeye devam edeceklerdir. Ancak bu ödemeler, Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen miktarları aşmayacaktır.

Bu kararla, öğrencilere daha fazla fırsat sunularak eğitimlerini tamamlamalarına destek olunması amaçlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER