© Baykuş Haber

Yöreler Renkler Festivali başlıyor

MURATPAŞA BELEDİYESİ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDAN ANTALYA’YA YERLEŞENLERİ, GELDİĞİ YERİ DE DOĞDUĞU YERİ DE UNUTMAYANLARI 25 EYLÜL-1 EKİM TARİHLERİNDE 7’NCİSİNİ DÜZENLEYECEĞİ YÖRELER RENKLER FESTİVALİ’NDE BULUŞTURUYOR.

Muratpaşa Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan 7. Yöreler Renkler Festivali'nde, Antalya'ya yerleşen ve geldikleri yeri unutmayan insanları bir araya getiriyor. Bu özel etkinliğe, yerel derneklerin yanı sıra Antalya'da yaşayan yabancıların kurduğu toplam 70 dernek katılacak. Festivalde Doğu Anadolu'dan 13, İç Anadolu'dan 12, Güneydoğu Anadolu'dan 11 dernek bulunacak. Karadeniz'den 9, Akdeniz'den 6, Marmara ve Ege bölgelerinden ise 3 hemşeri derneği festivalde yer alacak. Ayrıca, 9 yörük kültür derneği ve Antalya'da yaşayan yabancıların kurduğu 7 komşu ülke derneği de etkinlikte yer alacak.

Festival kapsamında, dernekler bir hafta boyunca Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda stantlar kurarak şehirlerinin, ilçelerinin yemeklerini, el sanatlarını ve doğal güzelliklerini tanıtacaklar. Festival, 25 Eylül Pazartesi günü İç Anadolu gecesi ile başlayacak. Bu gecede halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz sahne alacak. Festivalin ikinci günü Ege ve Marmara gecesi ile devam edecek. İlke Türkdoğan'ın "Yunus Emre’den Aşık Veysel’e" adlı konseri bu geceyi süsleyecek. Üçüncü gün Doğu Anadolu gecesi olarak düzenlenecek ve İhsan Güvercin ile Serpil Efe sahne alacak.

Festivalin ilerleyen günlerinde sırasıyla Akdeniz, Karadeniz, Kardeş Türküler konseri, Güneydoğu Anadolu geceleri ve son olarak Komşu Ülkeler gecesi düzenlenecek. Her bir gece farklı müzik ve kültürel etkinliklere sahne olacak. 1 Ekim Pazar günü, Komşu Ülkeler gecesi ile festival sona erecek ve Cenk Bosnalı sahne alacak. Bu gecede İran, Ukrayna, Rusya, Kazakistan ve diğer komşu ülkelerin dernekleri, kendi kültürlerini tanıtacaklar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER