Yozgatta 4 bin 800 öğrencinin öğle yemeğini yine öğrenciler pişiriliyor
EğitimYOZGAT FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YİYECEK-İÇECEK BÖLÜMÜ, 4 İLÇE VE İL MERKEZİNDE TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN 4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN GÜNLÜK ÖĞLE YEMEĞİ İHTİYACINI KARŞILIYOR.
Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yiyecek-içecek bölümü öğrencileri sayesinde 4 ilçe ve il merkezinde taşımalı eğitim gören 4 bin 800 öğrencinin günlük öğle yemeği ihtiyacını karşılıyor. Bu okul, turizm sektörüne ara eleman yetiştiren bir okul olarak bilinir ve özellikle otelcilik ve yiyecek-içecek hizmetleri alanında öğrencilere eğitim verir.
Okulun 414 metrekarelik uygulama mutfağında öğrenciler, şeflerinden mesleklerinin tüm detaylarını öğrenirler. Bu mutfakta öğrenciler, günlük olarak 3 çeşit yemeği hazırlarlar ve bu yemekler farklı ilçelerde eğitim gören öğrencilere ulaştırılır.
Okul müdürü Elif Tumgan, 2005 yılından itibaren konaklama ve seyahat hizmetleri ile yiyecek-içecek alanlarında eğitim verdiklerini belirtirken, okullarının öğrencilere çok çeşitli beceriler kazandırdığını ve mezun olduklarında istihdam konusunda sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.
Ayrıca, okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Mine Öztürk'ün çalışmaları sonucu "Kozalak Catering Yemeğin Liselisi" isimli markalarını Türk Patent Kurumu'na tescil ettirdiklerini belirtti.
Öğrencilerden Celal Batuhan Kılıçaslan, okulda şeflerin öğrencilere yiyecek alanındaki püf noktalarını öğrettiklerini ve geleceğin şefleri olma yolunda ilerlediklerini söylerken, Mustafa Sağlam da okullarının taşımalı eğitim yapan okullara yemek göndermekten gurur duyduklarını ifade etti.
İlginizi Çekebilir