© Baykuş Haber

Yozgatta Halk Oyunları Şenliği düzenlendi

YOZGAT’TA HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Yozgat Valiliği tarafından desteklenen ESER projesinin bir parçası olan 'Yedi Bölge Yedi Renk' projesi kapsamında düzenlenen Halk Oyunları Şenliği, 539 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 35 ekibin katıldığı halk oyunları şenliği, yürüyüşle başladı ve Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan halk oyunları ekipleri, Yozgat'a özgü ve diğer yörelere ait oyunları sergiledi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, şenlik sırasında yaptığı konuşmada, tüm okullarda halk oyunları ekipleri kurmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda yaklaşık 170 okulun halk oyunları ekibi oluşturduğunu ifade etti. Vali Polat, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve öğrencileri akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif yönlerden geliştirmenin önemine vurgu yaparak, "Lise mezunu her öğrencimizin bir yabancı dil öğrenmesini, bir müzik enstrümanı çalmasını, bir spor dalında lisans sahibi olmasını istiyoruz." dedi.

Şenliğe katılan öğrenciler de halk oyunlarını sevdiklerini ve kültürlerini gelecek kuşaklara aktarmak için burada olduklarını belirtti. Programın sonunda ise ilçelerden gelen halk oyunları ekipleri, folklor gösterileri sunarak madalya töreni düzenledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER