© Baykuş Haber

YTP Lideri Yılmaz: “Kılıçdaroğlu ve Akşenere sesleniyorum artık istifa edin”

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, seçim sonuçlarını yorumlayarak, şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu ve Akşener'e sesleniyorum; artık milletin iradesine saygı gösterin, istifa edin ve siyaseti bırakın. Bu çıkmaza son verin. Yeni liderlerin önünü açın. Milletin karşısına yeni yüzler çıkmalı. Bu muhalefet devam ettiği sürece, milletin tercihini değiştirmesi zor görünüyor."

Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekili seçimleri sonuçlarına dair düşüncelerini paylaştı. Muhalefet partilerinin değişime ihtiyaç duyduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Yılmaz, "Kılıçdaroğlu ve Akşener'e sesleniyorum; milletin önünden çekilin, istifa edin ve siyaseti bırakın. Bu tür çatışmaları artık sonlandırın. Siyaseti kilitlemeyin, milleti huzursuz etmeyin. 76 yaşındaki bir siyasetçi, istediğini elde edemediği siyaset sahnesinden çekilmelidir. Eğer dürüstlük ve ahlak konuşuyorsanız, dürüstlüğünüzü siyasetten çekilerek göstermelisiniz. Aksi takdirde dürüstlüğünüz sorgulanır. Siyaset, sadece genel başkanlıkla sınırlı değildir. Siyasetin daralması, başarısız genel başkanların koltuklarını koruma isteğinden kaynaklanıyor. Eğer seçimlerde başarısız oluyorsanız, çekilmeyi bilmelisiniz. Bu, muhalefetin politika üretemediğini ve halkın güvenini kazanamadığını gösteriyor. Durum basit ve nettir."

Yılmaz, konuşmasını sürdürerek, "Ceketini assa kazanan bir Erdoğan var. Kılıçdaroğlu ve Akşener'e tavsiyem; milletin önünde set olma rolünden vazgeçin, saygıyla siyasetten çekilin ve istifa edin. Devlet Bahçeli, yaşına ve performansına rağmen bu liderlerden daha başarılı bir performans sergiliyor. Halkın size güveni yoksa, sizin göreviniz milletin önünde engel olmak değil, millete teşekkür edip siyaset sahnesinden çekilmektir. Yeni liderlere yer açın, yeni isimler siyasete katılsın. CHP'nin kontrolündeki medya, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesini unutuyor ve CHP'nin sözcüsü gibi davranıyor. Sorun ülkede iktidar değil, muhalefet. Bu muhalefet devam ettiği sürece, milletin tercihini değiştirmesi zor görünüyor." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER