© Baykuş Haber

Yüksek Hızlı Tren uçağı solladı

SİVAS’TA TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA YÜKSEK HIZLI TRENLE SEYAHAT EDENLERİN SAYISI HAVA YOLLARINI TERCİH EDERLERİN SAYISINI İKİYE KATLADI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Hızlı tren hizmet değil, göçü hızlandırır" sözlerinin aksine, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı beklenmedik bir yoğunlukla karşı karşıya. Yolculuk süresinin kısalığı ve ekonomik avantajları nedeniyle treni tercih edenlerin sayısı uçak yolcularını ikiye katlamış durumda.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı 26 Nisan 2023'te açıldı ve başlangıçtan bu yana beklenenden fazla yolcu çekiyor. Bu yeni hat sayesinde Sivas ile Ankara arası seyahat süresi yaklaşık 2,5 saate düştü. İlk başta günde 4 sefer düzenleniyordu, ancak bu talep karşısında sefer sayısı 8'e çıkartıldı. Buna rağmen biletlere talep hala yüksek.

Temmuz ve Ağustos aylarında Sivas'tan seyahat edenlerin büyük bir kısmı uçak yerine Yüksek Hızlı Treni tercih etti. Temmuz ayında 45 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken, 77 bin 703 yolcu Yüksek Hızlı Treni tercih etti. Ağustos ayında ise 42 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken, 84 bin 183 yolcu Yüksek Hızlı Treni tercih etti.

Yolcular, Yüksek Hızlı Trenin uçağa göre daha ekonomik ve konforlu olduğunu vurguluyorlar. Ekonomik fiyatlarla hızlı ve konforlu bir yolculuk yapma imkanı sunan tren, uçak yolculuğuna alternatif bir seçenek haline gelmiş durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER