© Baykuş Haber

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi yeni binasına kavuşuyor

HAKKARİ'NİN YÜKSEKOVA HALK EĞİTİM MERKEZİ İÇİN YAPILAN BİNANIN İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeni Halk Eğitim Merkezi binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Toplamda 4 katlı olacak olan bu modern binanın içerisinde bir konferans salonu, spor salonu, giyim atölyesi, kafe ve kurs bölümleri bulunacak. Bu yeni merkez, 12 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Güngör Mahallesi'nde bulunan bu yeni binanın inşaatında incelemelerde bulundu ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı. İnşaatın tüm detaylarını inceleyen Kaymakam Çimşit, projenin tamamlandığında ilçeye büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Çimşit, "Bu bina bodrum katı dahil olmak üzere toplamda 4 katlı olacak. Binanın toplam kapalı alanı 4.800 metrekareyi bulacak. Proje maliyeti 33 milyon TL artı KDV olarak belirlendi. Yüklenici firma, işi hızlandırarak binayı daha kısa sürede tamamlamayı hedefliyor. Şu anki halk eğitim merkezi binamızı kullanmaya devam edeceğiz. Ayrıca yakındaki Muharrem Malazgirt Lisesi yanındaki inşaatımız da hızla yükseliyor. Bu yeni binanın tamamlandığında ilçemiz için önemli bir hizmet sunacağına inanıyoruz" dedi.

Kaymakam Çimşit'in incelemelerine Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Özmen, Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan ve yüklenici firma sahibi İsmail Sarı da eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER