© Baykuş Haber

Yüksekova’da başka okulun binasında eğitim gören fen lisesi öğrencilerinden Bakan Tekin’e mektup

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARI’nin Yüksekova ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesi’ne ait binada 2 yıldır eğitim alan 120 fen lisesi öğrencisi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e mektup göndererek okul binası yapılmasını istedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesi'nde eğitim alan 120 fen lisesi öğrencisi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e mektup göndererek okul binası taleplerini iletti.

Yaklaşık 120 bin nüfuslu Yüksekova ilçesinde son 2 yılda 120 öğrenci, Yüksekova Fen Lisesi'ni kazandı. Ancak Yüksekova Fen Lisesi öğrencileri, kendilerine ait bir okul binasının olmadığından, Esentepe Mahallesi'ndeki İsmet Alkan Anadolu Lisesi'ne tahsis edilen 2 derslikte eğitim alıyorlar. Laboratuvar, atölye ve kütüphane gibi ihtiyaçlarını karşılayacakları bir okul binasının eksikliği nedeniyle sorun yaşayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bir mektup yazarak yardım istediler.

Öğrenciler, Yüksekova PTT kargo şirketine giderek yazdıkları mektubu yetkililere teslim etti. Firuze Tuğan isimli bir öğrenci, "Yüksekova Fen Lisesi'ne büyük bir umut ve heyecanla yerleştim. Ancak 2 yıldır okulumuzun kendi binası olmadığını söylemekten üzüntü duyuyorum. Sayın Bakanımız, diğer fen lisesi öğrencilerinin sahip olduğu imkanlara biz de sahip olmak istiyoruz. Amacımız, kendi laboratuvarlarımız, spor salonları, atölyeler, pansiyon binaları ve kütüphaneleri olan bir okula sahip olmak. Bu talebimizi sizlere iletmek istiyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER