© Baykuş Haber

Yüksekovada depreme dayanıksız yapılar bir bir yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapılar bir bir yıkılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin geleceği için depreme dayanıklı olmayan binaları dönüştürmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Yüksekova ilçesinde de bakanlık ekipleri tarafından tespit edilen eski binaların yıkım işlemi başlatıldı.

Kontrollü bir şekilde gerçekleştirilen yıkımların, eski ve riskli yapıların ortadan kaldırılması için yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Kamuran Cihan, Yüksekova'nın 1. Derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve bölgedeki fay hatlarının aktif olduğunu ifade etti. Depremin zamanı ve şiddetinin önceden tahmin edilemeyeceğini vurgulayan Cihan, Yüksekova'nın zemininin de oldukça kötü olduğunu dile getirdi. Bu nedenle 40 yıl öncesine ait eski binaların birer birer yıkıldığını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bu süreçte destek sağladığını açıkladı.

Cihan, eski yapıların mümkün olduğunca yenilenmesi gerektiğini ve deprem sonrası bu binaların ciddi tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekti. Ayrıca yıkımların ruhsatlı ve izinli bir şekilde gerçekleştirildiğini ve kentsel dönüşüme katılmak isteyen herkesin bu sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER