© Baykuş Haber

Yüksekovalı dağcılar Kaval Şelalesini gezdi

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA EKOLOJİK PLATFORMU DAĞCILIK VE SPOR DERNEĞİ (YEKDASDER) ÜYELERİ, 70 KİŞİLİK EKİPLE HAKKARİ'NİN 'SAKLI CENNETİ' OLARAK ANILAN KAVAL ŞELALESİ’Nİ GEZDİ.

Hakkari'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği (YEKDASDER) üyeleri, büyüleyici Kaval Şelalesi'ni ziyaret etti. 70 kişilik bir ekip ile gerçekleşen bu doğa gezisi, Hakkari'nin "saklı cenneti" olarak adlandırılan Kaval Şelalesi'ne olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaval ve Ore şelaleleri, Hakkari'nin Kaval köyü yakınlarında bulunuyor ve doğa severlerin sıkça ziyaret ettiği doğal güzellikler arasında yer alıyor. Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Ekoloji Dağcılık ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, her hafta Hakkari ve çevresini keşfetmeye ve tanıtmaya devam ediyor. Rehberleri Harun Atalay önderliğindeki 70 kişilik grup, Ore Şelalesi'nde kahvaltı yaparak güne başladı ve ardından Kaval Şelalesi'nde doğa yürüyüşü yaparak serin sularında yüzmenin keyfini çıkardı.

Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği Üyesi İhsan Atay, bu yıl Hakkari'de özellikle doğa turizmini teşvik etmek amacıyla turistik geziler düzenlediklerini belirtti. Kaval Şelalesi gibi doğa harikalarını ziyaret ederek misafirlerini ağırladıklarını söyleyen Atay, "El değmemiş doğa güzellikleri olan şelaleler, gelen misafirlerimiz tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Misafirlerimiz burada serin suların tadını çıkarıyor ve bu güzellikleri fotoğraflamaktan geri kalmıyorlar" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER