© Baykuş Haber

Yüksekovalı güreşçiler dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden katılan güreşçiler, 'Okullararası Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ettikten sonra şimdi dünya şampiyonasına hazırlanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda Armutdüzü köyünde 15 günlük bir kamp sürecini tamamlayan 18 güreşçi, 2.500 metre rakımda hazırlanarak Türkiye şampiyonasında takım halinde üçüncülük elde etti. Bu başarıdan sonra, güreşçiler dünya şampiyonasına odaklanmış durumda.

Yıldız erkekler kategorisinde Berkay Kılıç 45 kilogramda birincilik elde ederken, Alan Özçelik ve Esra Tatlı ise kendi kategorilerinde üçüncülük dereceleri kazandılar. Şimdi, dünya şampiyonası için yoğun bir antrenman sürecine giren sporcular, bir yıllık çalışmanın ardından Türkiye şampiyonasına katıldıklarını ifade ettiler.

Güreş Antrenörü Ahmet Yunus Yiğit, sporcuların bölge müsabakalarında çeşitli kategorilerde başarılı dereceler elde ettiğini belirterek, hedeflerinin öğrencileri dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi. Sporcuların başarılarına destek veren Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin'e teşekkür etti.

Türkiye şampiyonu olan Berkay Kılıç, son 2 yılda birincilikler elde ettiğini ve dünya şampiyonası için çalıştığını ifade ederek birinci olmayı hedeflediğini belirtti. Üçüncülük derecesi elde eden Alan Özçelik ise arkadaşlarıyla güzel dereceler elde ettiklerini ve olimpiyatlara katılmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER