© Baykuş Haber

Yüksekovalı hacı adayları yola çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki hacı kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adayları, aileleri ve yakınları ile birlikte Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na geldi. Havalimanında hacı adaylarıyla buluşan Yüksekova İlçe Müftüsü Erol Kılıç, kutsal topraklara gitmek üzere olan adayları bilgilendirdi.

Erol Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: "Rabbim, sizlere bu kutsal yolculukta sağlıkla, huşu içinde, kabul edilmiş bir hac vazifesiyle dönme şansını nasip eylesin. Hac yolculuğu, kutsal bir yolculuktur, büyük bir ibadettir ve bazı zorlukları içinde barındırır. Bu mübarek mekanları en güzel şekilde değerlendireceğinize inanıyorum ve dualarımız, hacınızın kabul olması için Cenab-ı Haktan olsun."

Konuşmanın ardından hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere uğurlandı. Bu özel ve kutsal yolculukları sırasında sağlık, huzur ve kabul görmeleri dileğiyle, hacı adayları yola çıktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER