© Baykuş Haber

Yüksel Yıldırım, Fransa’da kulüp satın aldı

İbrahim CANBULAT/SAMSUN,(DHA)- Samsunspor’un sahibi Yüksel Yıldırım, Fransa’da Dunkerque Kulübü hisselerinin yüzde 85’ini satın aldı. Yıldırım, sportif direktör olarak Demba Ba ile anlaştı.

Samsunspor'un sahibi olan iş insanı Yüksel Yıldırım, Fransa'nın League 2 takımlarından USL Dunkerque'in hisselerinin yüzde 85'ini satın aldı. Bu satış işlemi Fransa Kulüpler Birliği tarafından onaylandı. Aynı zamanda Yüksel Yıldırım, USL Dunkerque kulübünün sportif direktörlük görevi için Demba Ba ile anlaştı.

Yüksel Yıldırım, Türkiye'de daha önce uygulanmamış bir futbol modeli oluşturma hedefinde olduğunu belirtti ve bu modeli ayrıntılarıyla açıkladı. Modeli, Samsunspor'un merkezinde olduğu bir futbol ekosistemi olarak tanımladı. Bu ekosistemin içinde Samsunspor'un yanı sıra uydu kulüpler bulunacak. İlk uydu kulübü olarak Fransa'dan Dunkerque'i seçen Yıldırım, bu kulübün bütçesini kendi ayakları üzerinde durabilen bir kulüp haline getireceğini ve futbolcu yetiştirme konusunda önemli bir rol üstleneceğini söyledi. Bu modelin Fransa ile başlayacağını, ardından Portekiz, Kolombiya ve Balkan coğrafyasından kulüpleri satın alarak genişletileceğini belirtti. Yüksel Yıldırım, Samsunspor'un bu ekosistemden en fazla fayda sağlayacak ana takım olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Samsunspor'un alt yapısından gelen genç oyuncuların eksiklerini tamamlamak, yabancı dil öğrenmek ve kendilerini geliştirmek için Fransa'ya gönderileceğini ve Dunkerque forması giydireceklerini açıkladı. Aynı zamanda, Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Daniel Comolli'nin başkanı olduğu Fransa League 1 takımı Toulouse ile üç yıllık bir iş birliği anlaşması yaptıklarını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER