© Baykuş Haber

Yumurta, et ve süt üretim yerleri denetlenecek

DÜZCE’DE GÖREVLİ GIDA KONTROL GÖREVLİSİ PERSONEL BU SEFER YUMURTA, ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİM YERLERİNİ DENETLEYECEK.

DÜZCE(İHA) – Düzce’de görevli gıda kontrol görevlisi personel bu sefer yumurta, et ve süt ürünleri üretim yerlerini denetleyecek.


Düzce il genelinde 34 gıda kontrol görevlisi personeli ile 12-29 Eylül 2023 tarihleri arasında kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinde 616 adet denetim gerçekleşti. Denetimler 2-13 Ekim 2023 tarihleri arasında yumurta, et ve süt ürünleri üretim yerleriyle devam ediyor.


Gıda satışının yapıldığı iş yerlerinde “Tüketiciyi aldatmak amacıyla düşük kaliteli yerli eritme peyniri etiketlerinde yabancı ülke bayrağı kullanıp yüksek kalitesi ile bilinen coğrafi işaretli ithal peynir markalarının taklit ederek satışa sunulan" öncelikle şarküteri, market, kasap ile bakkal, büfe vb. işyerlerinde; hijyen, muhafaza şartları, son tüketim tarihi (STT), kayıt ve özellikle peynirlerin etiket ile izlenebilirlik durumları denetlendi.


Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirdiği risk esaslı gıda denetimlerine ilaveten yumurta, et ve süt ürünleri üretim yerleri denetlenecek.


Düzce’de Gıda Kontrol Görevlisi personelince 2023 yılı başından Eylül ayı sonuna kadar toplam 5 bin 977 adet gıda denetimi gerçekleştirmiş, bu denetimlerde ilgili gıda mevzuatlarına aykırılıkları tespit edilen 46 iş yeri sahibine toplam 814 bin 993 TL idari para cezası uygulanmıştı.


Tüketicilerin sağlığı ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ile firmalar arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla güvenilir olmayan gıdayı arz edenlere göz açtırılmayarak gerekli yaptırımlar uygulanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER