© Baykuş Haber

Yunanlı milli sporcu Arvanitou: Türkiye ile gurur duyuyorum

YUNANİSTAN MİLLİ TAKIM SPORCUSU NİKİFOROS ARVANİTOU

Kırıkkale'de düzenlenen uluslararası "Road Race Kırıkkale 2.2 UCI" bisiklet yarışlarının ilk etabı başarıyla sona erdi. Elit erkekler kategorisinde birinci olan Yunanistan milli takım sporcusu Nikiforos Arvanitou, yarışların mükemmel olduğunu ve Türkiye ile gurur duyduğunu ifade etti.

Kırıkkale Valiliği'nin himayesinde, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışların ilk gününde heyecan doruktaydı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun startı verdiği yarışta, yerli ve yabancı bisikletçiler, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini içeren parkurlarda pedal çevirdi.

Elit erkekler kategorisinde Yunan sporcu Nikiforos Arvanitou, atak yaparak birinci oldu. Onu Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Burak Abay ikinci sırada takip etti, Spor Toto CYCLİNG TEAM sporcusu Ahmet Örken ise üçüncü oldu.

Genç erkekler kategorisinde ise Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Serdar Gedik birinci, Bulgar sporcu Radostin Zlatev ikinci, Taşkent Spor Kulübü'nden İbrahim Hamdi Şekerci üçüncü sırayı elde etti.

Yarışın dereceye giren sporcuları madalyalarını Vali Yardımcısı Mehmet Soylu, kaymakamlar ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön'ün elinden aldılar. Genel klasmanda en iyi zamana sahip olan Nikiforos Arvanitou, sarı mayo ile ödüllendirildi.

Yarış sonrası Nikiforos Arvanitou, yaptığı açıklamada kendini iyi hissettiğini ve Türkiye'de düzenlenen yarışların mükemmel olduğunu söyledi. Arvanitou, bu tür yarışlarda yer almanın her sürücünün hayali olduğunu belirtti ve organizasyonun mükemmel olduğunu vurguladı. Genç erkekler birincisi Serdar Gedik de zorlu rakiplerle karşılaştıklarını ancak güzel bir yarış olduğunu ifade etti.

Yarışların son etabı pazar günü düzenlenecek, elit erkekler 164 kilometre ve genç erkekler 116 kilometre yol yarışları koşacak. Ayrıca saat 10.30'da halk turu yarışı da gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER