© Baykuş Haber

Yunusemre Aigaideki kazı çalışmalarına bu yıl da destek verecek

MANİSA’NIN ÖNEMLİ TURİZM VARLIKLARINDAN BİRİ OLAN AİGAİ ANTİK KENTİ’NDE YÜRÜTÜLECEK KAZI ÇALIŞMALARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜREN YUNUSEMRE BELEDİYESİ, ÇALIŞMALARA BU YIL DA DESTEK VERECEK.

Manisa'nın turistik değeri olan Aigai Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarına destek veren Yunusemre Belediyesi, bu yıl da çalışmalara destek sağlamaya devam edecek. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Kazı Başkanı Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Sezgin arasında gerçekleştirilen törenle bir protokol imzalandı. Prof. Dr. Yusuf Sezgin, 2023 Aigai Antik Kenti Kazıları'nın mayıs ayında başladığını ve bu yıl da Yunusemre Belediyesi'nin desteklerini sürdürecek olmalarından dolayı Başkan Çerçi'ye teşekkür etti. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, 7 yıldır verilen desteğin önemini vurguladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Aigai Antik Kenti'nin bölgenin en önemli turistik antik merkezi olduğunu ve arkeolojik çalışmalarla canlandırmaya çalıştıklarını belirterek, belediye olarak bu çalışmaları desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Çerçi, Manisa'nın turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda Aigai Müzesi ve Karşılama Merkezi inşaatını tamamladıklarını ve kısa sürede hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Anlaşma gereği, kazı çalışmalarına katılan herkesin iaşe ve lojistik ihtiyaçları Yunusemre Belediyesi tarafından karşılanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER