© Baykuş Haber

Yunusemre Belediyesi sağlık hizmetleri ile Türkiyeye örnek oluyor

SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞIMDA SIKINTI YAŞAYAN VATANDAŞLARIN AYAĞINA SAĞLIK HİZMETİNİ ULAŞTIRAN YUNUSEMRE BELEDİYESİ VATANDAŞININ SAĞLIĞI İÇİN DE YOĞUN ÇABA GÖSTERİYOR.

Yunusemre Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek olan sağlık hizmetleri sunuyor. Sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanan vatandaşlara yardımcı olan belediye, sağlık hizmetlerini evlerine kadar götürerek vatandaşların sağlığını önemsiyor.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, Sağlık Hizmetleri Merkezi, Engelli Yaşam Merkezi, Hasta Nakil Hizmeti, Evde Hasta Bakım Hizmeti, Halk Sağlığı ve Eğitim Hizmetleri, Aile ve Eğitim Danışmanlığı Hizmeti ve Medikal Malzeme Desteği Hizmetleri gibi bir dizi hizmetle sağlık alanında çığır açtıklarını ifade etti.

Sağlık Hizmetleri Merkezi'nde bir doktor, hemşireler ve sağlık personeli ile muayene ve sağlık hizmetlerinin sunulduğunu belirten Başkan Çerçi, evden çıkamayan vatandaşlara yönelik gezici sağlık ekipleri ile sağlık hizmetlerinin evlerine taşındığını açıkladı. Ayrıca hasta nakil hizmeti ile yatalak hastaların hastanelere ulaştırıldığını ve evlerine geri bırakıldığını söyledi.

Evde hasta bakım hizmeti, kuaför hizmeti, ve hasta yatağı temini gibi hizmetlerin de sağlandığını belirten Başkan Çerçi, aile danışmanlığı, eğitim koçluğu, ve bilinçlendirme hizmetlerinin de önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Yunusemre Belediyesi'nin sağlık alanındaki bu çeşitli hizmetlerle vatandaşlarının sağlığını koruma ve iyileştirme konusundaki kararlılığını vurgulayan Sağlık İşleri Müdürü Arzu Yerkazanoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye destekleri için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER