© Baykuş Haber

Yunusemre Belediyespor tarihinde ilk kez Türkiye Kupasında

GEÇEN SEZON BÖLGESEL AMATÖR LİGİ İKİNCİ BİTİREN YUNUSEMRE BELEDİYESPOR, BU SEZON ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA MÜCADELE ETME HAKKINI ELDE ETTİ.

Yunusemre Belediyespor, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde ikinci sırayı alarak bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele etme hakkını kazandı. Mavi-beyazlı ekip, bu heyecanı dolu dolu yaşamaya başladı. Geçen sezonun 10. Grubu'nda Bölgesel Amatör Lig'de ikinci sırayı alan takım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ikinci sırayı tamamlayan ekiplere verdiği özel bir haktan yararlanarak Ziraat Türkiye Kupası'na katılma fırsatı yakaladı. Yunusemre Belediyespor'un ön eleme turundaki ilk rakibi ise Balıkesir'in Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Burhaniye Belediyespor oldu. Bu büyük müsabaka, 17 Eylül Pazar günü saat 15.30'da Muradiye Futbol Sahası'nda gerçekleşecek.

Kulüp Başkanı Arif Alkan, bu tarihi müsabakada galip gelmeleri halinde, 3. Lig takımlarının yer aldığı 1. eleme turuna yükselme şansını elde edeceklerini ifade etti. Alkan, Ziraat Türkiye Kupası'na katılabilmelerinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, 2014 yılında kurulan kulüplerinin, dokuz yıllık tarihinde ilk defa bu fırsatı yakaladığını belirtti. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Arif Alkan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm ikinci sıradaki takımları davet etme kararının kendilerini teselli ettiğini ifade etti. Kulüp olarak Manisa'yı en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirten Alkan, kulübün bu başarısına katkı sağlayan özellikle Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER