© Baykuş Haber

Yüreğir Belediyesi sosyal belediyecilikle gönüllere dokunuyor

KLASİK BELEDİYECİLİĞİN DIŞINDA ‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ’ ANLAYIŞI İLE TOPLUMUN HER KESİMİNDEN VATANDAŞIN YANINDA OLAN YÜREĞİR BELEDİYESİ, UYGULADIĞI İNSAN ODAKLI ÖRNEK SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJELERİ İLE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR.

Yüreğir Belediyesi, geleneksel belediyecilik anlayışının ötesinde "Gönül Belediyeciliği" anlayışıyla toplumun her kesimine hizmet verdiği belirtiliyor. İnsan odaklı örnek sosyal belediyecilik projeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşamını kolaylaştırdığı ifade edilen Yüreğir Belediyesi, Başkan Fatih Mehmet Kocaispir'in liderliğinde toplumla sıkı bir bağ kuruyor.

Kocaispir, halkın nabzını tutabilmek için neredeyse her gün mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyor, evlere misafir oluyor, vatandaşların taleplerini dinliyor ve sorunlara hızlı çözümler üretiyor.

Yüreğir Belediyesi'nin hayata geçirdiği sosyal belediyecilik uygulamaları çerçevesinde günlük yaklaşık 5 bin sofraya sıcak yemek ulaştırılıyor. Küçük dokunuşlarla büyük faydalar sağlayan belediye, evde bakım ve sağlık hizmetleri, tekerlekli sandalye, dijital hasta yatağı, hoş geldin bebek hediyesi, gıda kolisi ve glutensiz gıda desteği, kuaför hizmetleri gibi projelerle vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Ayrıca, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere umut kapısı oluyorlar. Sosyal destek ekipleri ile birlikte çalışarak hastaları evlerinde ziyaret ediyorlar ve sağlık hizmetleri sunuyorlar. Yaşlı, hasta ve kimsesiz bireyler talep ettiklerinde özel araçlarla hastaneye götürülüyor ve doktor muayeneleri gerçekleştirildikten sonra tekrar evlerine bırakılıyorlar. Ayrıca, özel gereksinimli bireylerin kişisel bakım ihtiyaçları da karşılanıyor.

Başkan Kocaispir, "Belediyecilik gönül işi, aşk işidir. Belediyecilik, dertli insanların işidir. Kalpleri fethedip sevgiyi kazanmak, gönüller yapmak ve istişareyle hizmet etmek bizim en önemli ilkeyimizdir." diyerek, vatandaşlarla sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ve hizmetlerini bu ilke doğrultusunda sürdürdüklerini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER