© Baykuş Haber

Yüreğir sporla şenleniyor

YÜREĞİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HER GEÇEN GÜN YENİ BRANŞLARDA AÇILAN SPOR KURSLARI YOĞUN İLGİ GÖRÜRKEN GELENEKSELLEŞEN YAZ KURSLARI İSE 17 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR.

Adana Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen spor kurslarına olan yoğun ilginin her geçen gün arttığı ve geleneksel hale gelen yaz kurslarının da 17 Haziran Cumartesi günü başlayacağı açıklandı.

Yüreğir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen spor kursları, yıl boyunca aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlçede toplam 70 merkezde ve 20 farklı branşta ücretsiz olarak sunulan spor okullarına binlerce çocuk ve genç katılarak eğitim alıyor.

Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi, pilates, taekwondo, dart, güreş, yüzme, jimnastik, tenis, karate, muay thai, judo, wushu, welness, floor curling ve okçuluk gibi 20 farklı branşta uzman eğitmenler görev yapıyor. Bu ücretsiz spor okullarından, 6 ila 15 yaş arasındaki çocuklar faydalanabiliyor.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, sporla sağlıklı ve özgüvenli çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, Yüreğir'deki spor yatırımlarının gençleri sporla buluşturmanın yanı sıra ilçeyi sporla tanıtmanın da bir parçası olduğunu ifade etti. Başkan Kocaispir, "Yüreğir'de binlerce çocuk ve gencimizi sporla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir yandan gençlerimize sporu özendirmek ve onları sporla büyütmek için attığımız adımlar, bir yandan profesyonel anlamda ilçemizi sporla da tanıtmanın çabasını veriyoruz. Tesisleşme bakımından spor camiasında parmakla gösterilen bir belediye olduk. 4 yılda çok ciddi yatırımlara imza atarak ilçemize 2 spor salonu, 1 yarım olimpik yüzme havuzu, 11 sentetik çim yüzeyli futbol sahası kazandırdık." şeklinde konuştu.

Gençlerin önemini vurgulayan Başkan Kocaispir, "Yüreğir genelinde 70 merkez ve 20 branşta ücretsiz olarak gerçekleşen spor okullarımızda her yıl binlerce gencimize eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın fiziksel gelişimlerinin yanı sıra ruhsal gelişimlerine de önem veriyoruz. Spor okulumuza katılan öğrencilere, aile ve vatan sevgisi, küçük ve büyüklerle ilişkiler, ve okul eğitiminin önemi gibi değerleri anlatıyoruz. Amacımız, sporla sağlıklı ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek. 17 Haziran'da başlayacak yaz kurslarımıza tüm çocuklarımızı bekliyorum." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER