© Baykuş Haber

Yurt genelinde FETÖ iltisaklı 25 kişiye gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ ile ilişkilendirilen 25 kişi göz altına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etme ve engelleme amaçlı olarak sürdürülmektedir.

Özellikle örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve örgütle irtibatları bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonda, 2'si yüzbaşı (1'i ihraç, 1'i açıkta), 9'u astsubay (5'i aktif, 1'i ihraç, 3'ü emekli) ve 2'si eski askeri okul öğrencisi olmak üzere toplamda 13 kişi gözaltına alındı.

Bu operasyonların bir parçası olarak örgütün kriptolu iletişim uygulaması olan ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve daha önce ifadeleri ve teşhislerle geçen 11 kişi, Manisa ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan bu kişilerin meslek grupları şu şekildedir: 1 öğretmen (aktif), 1 avukat, 1 kamu işçisi (aktif), 3 özel sektör çalışanı, 2 emekli ve 3 işsiz.

Ayrıca, örgüt içerisinde mütevelli olarak faaliyet yürüttüğü ifade edilen 1 kişinin yakalanması amacıyla Elazığ'da gerçekleştirilen operasyon sonucunda 1 emekli kişi daha gözaltına alındı. Operasyonlarda, 20 bin Türk lirası, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Firari olan 1 kişinin yakalanması için de çalışmalar devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER