© Baykuş Haber

Yurt genelinde yağışlar önümüzdeki hafta azalacak

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ METEOROLOJİ UZMANI CENGİZ ÇELİK, YURT GENELİNDE DEVAM EDEN YAĞIŞLARIN PAZARTESİDEN İTİBAREN ALANSAL OLARAK AZALACAĞINI KAYDETTİ.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde devam eden yağışların pazartesiden itibaren kısmi olarak azalacağını açıkladı.

Çelik, ülke genelindeki hava durumu ve yağış beklentilerine ilişkin yaptığı açıklamada, yağışların pazar gününe kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti. Özellikle iç bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini belirten Çelik, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar olabileceğini ve bu yağışlarla birlikte rüzgar ve yıldırım olaylarının da yaşanabileceğini vurguladı.

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde de kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar görülebileceğini belirtti. İstanbul'da yağış beklentisinin olmadığını ifade eden Çelik, Ankara'da ise önümüzdeki 3 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini söyledi. İzmir'de de Cuma ve cumartesi günleri için gök gürültülü sağanak yağış beklentisinin bulunduğunu aktardı.

Çelik, yağışların gelecek haftadan itibaren azalacağını belirterek pazartesiden itibaren güneşin daha fazla görüleceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER