© Baykuş Haber

Yurtdışından gelen hekimler, İstanbulda Pektus kongresine katıldı

PEKTUS FARKINDALIK HAFTASI DOLAYISIYLA MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NDE DÜZENLENEN KONGREDE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TÜRKİYE'YE GELEN HEKİMLER AMELİYATLARI İZLEYEREK OPERASYONLAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDU.

Pektus Farkındalık Haftası kapsamında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen kongre, dünya çapından gelen hekimlere pektus ameliyatlarını yakından inceleme fırsatı sundu. Pektus, halk arasında "kunduracı" veya "güvercin göğsü" olarak bilinen göğüs deformasyonlarını ifade eder ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlar. Her yıl 19-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Pektus Farkındalık Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanır.

Pektus Derneği ile Chest Wall International Group'un işbirliğiyle gerçekleşen kongrede, canlı yayınla pektus hastalarına ameliyatlar uygulandı. Bu operasyonları ülkelerinde gerçekleştirmeyi hedefleyen hekimler için büyük bir bilgi kaynağı olan kongre, dünyanın dört bir yanından gelen uzmanları bir araya getirdi.

Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, kongre hakkında şunları söyledi: "Her yıl farklı bir ülkede toplantı düzenliyoruz. Geçen sene Barcelona'da toplandık. Bu yıl 200'e yakın cerrahın katıldığı kongremizde, üç gün boyunca dört canlı cerrahi gerçekleştiriyoruz. Farklı panellerde cerrahlar görüş alışverişinde bulunuyor ve en iyi tedavi yöntemlerini araştırıyorlar."

Kongreye Güney Kore'den katılan Dr. Hyung Joo Park, canlı cerrahi gözlemleme fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirerek, Prof. Dr. Mustafa Yüksel'in ve genç cerrahların teknik konusundaki yeteneklerini takdir ettiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER