© Baykuş Haber

Yurtta hava durumu

Ülke genelindeki hava durumu, parçalı ve çok bulutlu bir seyir izleyecek. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop'un çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, hava sıcaklıkları yurdun iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bugünün en yüksek sıcaklıkları bazı illerde şu şekilde olacak:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22°C.
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakasında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C.
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 28°C.
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C.
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor), 23°C.
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22°C.
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C.
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, 34°C.

Hava durumu tahminlerine göre, birçok bölgede yağışlara ve hafif rüzgarlara hazırlıklı olmak önemlidir. Ayrıca günlük sıcaklık değişikliklerine karşı uygun giyinmek ve seyahat planlarını bu tahminlere göre ayarlamak faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER