© Baykuş Haber

Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekilde şekilleniyor:

Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Muğla, Aydın'ın iç kesimleri, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde yerel olarak aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Bu yağışların Aksaray ve Giresun çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri hariç), Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının genel olarak önemli bir değişiklik göstermeyeceği, İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan bölgelerde ise yağış anında kuvvetli olarak eseceği öngörülüyor.

Şu anki hava durumuna göre bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

- Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (24°C)

- İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (24°C)

- İzmir: Parçalı ve çok bulutlu. (28°C)

- Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (28°C)

- Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (26°C)

- Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, doğu kesimlerinde zamanla yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (22°C)

- Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde ve zamanla il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (23°C)

- Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24°C)

- Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. (34°C)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER