© Baykuş Haber

Yurtta hava durumu

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarına göre, hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2-4 derece artış gösterecek, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarlar genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek; yağış alan bölgelerde ise yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgarlar görülebilir.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde:

- Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29 derece.

- İstanbul: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde Avrupa Yakası'nda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece.

- İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 32 derece.

- Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 32 derece.

- Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece.

- Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 24 derece.

- Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 24 derece.

- Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 22 derece.

- Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 35 derece.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER