© Baykuş Haber

Yüzlerce başıboş köpek açlıktan birbirlerini yemeye başladı

KAHRAMANKAZAN İLÇESİNE BAĞLI PEÇENEK KÖYÜ ETRAFINDAN GEÇEN KAPLU DERESİ YOLU’NA HER GÜN ONLARCA BAŞIBOŞ KÖPEK BIRAKILIYOR.

Kahramankazan ilçesine bağlı Peçenek köyü yakınlarında bulunan Kaplu Deresi Yolu, her gün onlarca başıboş köpeğin terk edildiği bir bölge haline geldi. Bu sahipsiz köpekler, açlık nedeniyle birbirleriyle mücadele ediyorlar, hem insanlara hem de diğer hayvanlara saldırıyorlar.

Kaplu Deresi Yolu çevresinde yaşayan insanlar, bu sahipsiz köpeklerin bakımsızlığından kaynaklanan sorunlardan şikayetçi. Hayvanların birbirlerini yemesine şahit olan bölge sakinleri, yetkililerden yardım talep ediyorlar. Peçenek Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Karabacak, köpeklerin yaşam alanları ve barınaklara ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Köpekler burada çok aç ve susuz kalıyorlar, dolayısıyla birbirlerini yiyorlar. İneklerimize, hayvanlarımıza hatta insanlarımıza zarar veriyorlar. Yetkililere sesleniyorum, buraya bir an önce barınak yapılmasını rica ediyoruz. Bu kurumuş derenin etrafında 500’ün üzerinde sahipsiz başıboş köpek var, insanlar buradan geçerken tedirgin oluyorlar. Sürekli olarak civar ilçe ve mahallelerden köpekleri toplayıp buraya atıyorlar. Buradan bir araç geçerken tüm köpekler aracın etrafına toplanıp aracı durdurmaya çalışıyorlar. Buradaki köpekler birbirlerini parçalayıp yemeye başladılar. Durumları o kadar kötü ve acınacak durumda. Bu köpekler köylerimize inip kümeslerimizdeki tavuklarımıza saldırıyor" dedi.

Bölge sakinlerinden Murat Hisarcı da başıboş köpekler nedeniyle çocuklarını ve diğer hayvanlarını dışarıya çıkaramadıklarını ifade etti. Hisarcı, köpeklerin yaşayan canlılar olduğunu ve yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Sadece gelip benim bahçemde 25-30 tane tavuğumu yediler. Şimdi yaz sezonu açıldı. Köyümüze çocuklarımız gelmeye başladı, çok tedirgin oluyoruz, Allah korusun her an saldırabilirler. Bu çocuklara eğer bir şey olursa bunun hesabını kim verecek. Bu canları sağa sola atmayla bu iş olmaz. Burada 500 tane hayvan var. Buraya bir barınak yapılması şart" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER