© Baykuş Haber

Yüzme yarışlarının Formula 1’inde kulaçlar, yarın Megisti Kaş’ta atılacak

İSTANBUL, (DHA) - Dünyanın en popüler tatil destinasyonlarından biri olan, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, turistlerin vazgeçilmez adresi Kaş, yarın yüzlerce yüzücüyü ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu yıl 17. kez "Barış ve Dostluk" temasıyla düzenlenecek olan Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali'nin sonunda gerçekleştirilecek yüzme yarışı için deniz severler Kaş'a akın ediyor. Yarın başlayacak olan bu etkinliğe katılmak için dünyanın dört bir yanından yüzücüler Akdeniz'in berrak sularında yarışacaklar. Rossist Event tarafından düzenlenen bu özel yarış, 193 sporcu ile gerçekleştirilecek ve özellikle akıntıya karşı mücadele etmek isteyen yüzücüleri çekiyor. Ayrıca, yarışta down sendromlu özel bir sporcu olan Emrah Gökhan Kotan, 7 kilometrelik parkurda yarışarak bir ilke imza atacak.

Megisti - Kaş Swim Race adlı yarış, Kaş Belediyesi ve Radisson Blu Hotel Kaş'ın ana sponsorluğunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kaş Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin destekleriyle MK Group'un katkılarıyla 25 Haziran Pazar günü düzenlenecek.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yarışın dostluk ve barışa katkı sağladığını vurgulayarak, herkesi bu etkinliğe katılmaya davet etti. Sporcular da heyecanla bu etkinliği beklediklerini ifade ederek, Kaş'ın güzel denizinde yarışmanın heyecanını paylaştılar.

Bu yıl 17. kez düzenlenen Megisti Kaş Swim Race'e dünya genelinden 16 ülkeden 193 sporcu katılacak. Yarış, 7 kilometrelik zorlu bir parkurda gerçekleşecek ve tüm yaş gruplarından sporcuları ağırlayacak. Bu etkinlik, sporun barış ve dostluk mesajını taşıyan bir platform oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER