© Baykuş Haber

Yüzük takmayan eşini bıçaklayan sanık için ’cezai ehliyeti yok’ raporu

Tuğba SIR/ ANKARA, (DHA)- ANKARA’da, evlilik yüzüğünü takmadığı için tartıştığı eşi Jale Y.’yi bıçaklayıp yaralayan Sinan Y.’nin ’Öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı dava dosyasına, sanığın cezai ehliyetinin değerlendirildiği adli tıp raporu girdi. Raporda, sanığın olay tarihinde suça karşı cezai sorumluluğunun olmadığı, koruma ve tedavi amaçlı akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının uygun olduğu ifade edildi.

Ankara'da, evlilik yüzüğünü takmadığı için eşi Jale Y.'yi bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen Sinan Y., 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanıyor. Sinan Y.'nin cezai ehliyetinin belirlenmesi için adli tıp raporu mahkeme dosyasına girdi. Raporda, Sinan Y.'nin olay tarihinde suça karşı cezai sorumluluğunun olmadığı ve koruma tedbirlerinin uygulanmasının uygun olduğu ifade edildi.

Olay, 2021 Mayıs'ta yaşanmıştı. Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Sinan Y., yeğeniyle birlikte hastaneye giderken eşiyle tartışmış, bu tartışma sonucunda eşini bıçakladığı iddia edilmişti. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sinan Y., 'Eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanmaya başlandı.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Sinan Y.'nin cezai ehliyetinin belirlenmesi için sağlık raporu talep edildi. Adli tıp raporunda, Sinan Y.'nin olay tarihinde psikopatolojiye rastlanmadığı, ancak olaydan sonra psikiyatrik tedavi gördüğü ve suç tarihinde cezai sorumluluğunun olmadığı belirtildi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 21 Eylül'e ertelendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER