© Baykuş Haber

Zabıta memurundan örnek davranış: Kök hücre bağışı ile umut oldu

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE BELEDİYEDE ZABITA MEMURU OLARAK GÖREV YAPAN MÜCAHİT AKBAŞ(34) 2016 YILINDA GÖNÜLLÜ OLDUĞU KÖK HÜCRE BAĞIŞI İLE KANSER HASTASINA UMUT OLDU.

Kozan ilçesinde zabıta memuru olarak görev yapan 34 yaşındaki Mücahit Akbaş, hem 36 kez kan bağışında bulunarak Türk Kızılayı'na büyük destek vermiş hem de 2016 yılında gerçekleştirdiği kök hücre bağışı ile bir kanser hastasına umut olmuştur. Mücahit Akbaş, insanlara umut olmanın mutluluğunu yaşamış ve herkesi Türk Kızılayı'na her 3 ayda bir kan bağışında bulunmaya davet etmiştir.

Kendisi gibi herkesin Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunmasını teşvik eden Akbaş, Kozan Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda evli bir aile babasıdır. 36 kez kan bağışında bulunarak gümüş, bronz ve altın madalyalar ile ödüllendirilmiştir. Ancak en anlamlı bağışı, kök hücre bağışıyla gerçekleştirmiştir. Bu bağışı, yıllar sonra bir kanser hastasına umut olmuş ve donör uyumu sayesinde hastaya kök hücre nakli yapılmıştır.

Kendisi için ödüllendirici olan bu deneyimi paylaşan Akbaş, her 3 ayda bir kan bağışında bulunmanın hayat kurtarabileceğini ve bu sürecin sonunda insanlara umut olmanın büyük bir mutluluk olduğunu vurgulamıştır. Bağışçı olmanın sadece fiziksel sağlık için değil, ruhsal olarak da büyük bir tatmin sağladığını belirten Akbaş, herkesi gönüllü bağışçı olmaya davet etmektedir.

Mücahit Akbaş, kök hücre bağışının kanser hastalarına umut olabileceğini ve her bağışın değerli olduğunu vurgulayarak, Türk Kızılayı'na ve kan bağışı kampanyalarına destek veren herkese teşekkür etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER