© Baykuş Haber

Zafer Partisi'nden 'seçmen sayısı araştırılsın' talebi

Zafer Partisi, seçmen sayısındaki ani artışın incelenmesi talebiyle harekete geçti.

Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldız, seçmen sayısında yaşanan şüpheli artışı gerekçe göstererek, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu başvurunun, bazı medya organlarında ortaya atılan seçmen sayısındaki anormal artış iddialarıyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti. Yıldız, "Günlük seçmen sayısı ile oy verme günü seçmen sayılarındaki şüpheli artışın kaynağının incelenmesi, ayrıca yurtdışında doğan seçmen sayısının ve bu sayının anormal oy artışında etkisi olup olmadığının araştırılması, seçim ve sandık güvenliği ile Türk seçmeninin iradesinin adil bir şekilde yansıtılması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Zafer Partisi'nin Türk milletinin siyasi sözcüsü olduğunu belirten Yıldız, "Gerçek seçmen iradesinin eksiksiz bir şekilde yansıtılması, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması için bu talebin incelenmesini bekliyoruz. Yüksek Seçim Kurulu, Türk halkının taleplerini ve hukuki çerçeveyi göz önünde bulundurarak hareket etmeli ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na uygun kararlar vermeli" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER