© Baykuş Haber

Zararlı böceklere karşı ormanlara “feromon tuzağı” kuruluyor

KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE KESTANE AĞAÇLARINDA VERİMİN DÜŞMESİNE SEBEBİYET VEREN BÖCEKLERLE BİYOLOJİK MÜCADELE İÇİN “FEROMON TUZAĞI” KURULUMUNA DEVAM EDİLİYOR.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde kestane ağaçları üzerinde verim kaybına neden olan böceklerle biyolojik mücadele devam ediyor. Bu mücadele kapsamında, "feromon tuzağı" kurulumu gerçekleştiriliyor. İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, sahil bölgesinde yaygın olarak bulunan kestane ağaçlarını etkileyen böceklerle mücadele için bin 500 adet feromon tuzağı kuruyor.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel, Doğanyurt'ta 500 adet, İnebolu ilçesinde bin adet feromon tuzağı kurulumunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu tuzaklar sayesinde zararlı böceklerin popülasyonunun kontrol altına alındığını ve kestane ağaçlarında oluşabilecek verim kaybının önlendiğini ifade etti. Feromon tuzağı, zararlı böceklerin karşı cinsinin kokusunu içeren bir ilaçla donatılmış bir huniden oluşuyor. Böcekler bu koku çekiciyle tuzaklara çekilerek içerisine hapsoluyor ve doğal dengeyi bozmadan imha ediliyor. Ayrıca, doğaya faydalı böceklerin kurtarılmasına da önem veriliyor.

Bu mücadele sayesinde gelecekte meydana gelebilecek ağaç kurumalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER