© Baykuş Haber

Zararlı sinek tuzakları asıldı

ERZİNCAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE KİMYASAL KULLANMADAN SİNEK SORUNUNU ÇÖZMEK VE VERİM KALİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN ZARARLI SİNEK TUZAKLARI ASILDI

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kimyasal kullanmadan sinek sorununu çözmek ve ürün kalitesini artırmak için zararlı sinek tuzakları kullanma çalışmalarını sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sağlıklı gıda üretimini teşvik etmek ve ürün kalitesini yükseltmek amacıyla üreticilere destek oluyor.

Ekipler, özellikle bitki sağlığıyla ilgili konularda sahada düzenli kontroller yaparak ürünlerin kalitesini korumaya çalışıyorlar. Bu kapsamda, Erzincan'da 15 meyve bahçesinde elma iç kurdu cinsel çekici tuzaklar, 8 bahçede Akdeniz meyve sineği tuzakları ve 6 bahçede kiraz sineği tuzakları kullanarak zararlıların takibini gerçekleştiriyorlar. Zararlı popülasyonlarının izlendiği bu kontrollerde zararlı yoğunluğu tespit edilirse çiftçilere mücadele ve önleyici müdahale konusunda bilgi veriliyor. Bu sayede verim kayıpları önceden engellenmeye çalışılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER