© Baykuş Haber

Zayıflamak için başladığı kick boksta dünya ikinci oldu

KASTAMONU’DA YAŞAYAN MİLLİ TAKIM SPORCUSU 17 YAŞINDAKİ ASRIN FIRAT YAMAN, KİCK BOKSTA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNUN ARDINDAN KATILDIĞI DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONASINDA İKİ PUANLA YENİLEREK İKİNCİLİK ELDE ETTİ.

"Kastamonulu Genç Kick Boksçu Asrın Fırat Yaman, Uluslararası Arenada Parlıyor"

Kastamonu'nun gururu olan 17 yaşındaki Asrın Fırat Yaman, kilo kontrolü için 5 yıl önce başladığı kick boks kariyerinde Türkiye şampiyonluğundan sonra Dünya Kupası Şampiyonası'nda ikinci bir zafer elde etti.

Asrın Fırat Yaman, kilo kontrolü ve spor yapma amacıyla kick boksa adım attığında, gelecekte uluslararası arenada parlamanın kapılarını aralıyordu. 5 yıllık emek ve azim sonucunda, İstanbul'da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda rakibine sadece iki puan farkla yenilerek ikinci oldu. Bu büyük başarıya imza atan genç sporcu, 46 ülkeden 3,600 sporcunun katıldığı bu prestijli turnuvada Türkiye'yi onurla temsil etti.

Asrın Fırat Yaman, gelecek aylarda düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası için antrenmanlarına devam ediyor. Kendi başarı hikayesini paylaşan Yaman, "Fazla kilolarımdan kurtulmak için spora başladım, fakat Erdal hocam bendeki yeteneği görüp peşimi bırakmadı, beni maçlara getirdi. Çeşitli derecelerimle beraber bugünlere geldik. Şu anki hedefim önümüzdeki Avrupa şampiyonası ve Türkiye şampiyonası. İnşallah önümüzdeki maçlarda da daha iyi başarılara imza atacağız. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. İnşallah orada şampiyon olup Avrupa'nın gururu olacağım" dedi.

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Erdal Elizade, Asrın Fırat'ın Dünya Kupası şampiyonluğuna çok yaklaştığını, ancak sadece iki puanla mağlup olduğunu belirtti. Elizade, Yaman'ın milli sporcu olarak Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazandığını ve en ağır kategoride ülkeyi başarıyla temsil ettiğini vurguladı. Ayrıca, sporcu olmanın getirdiği avantajları da paylaştı, "Asrın Fırat, bu branşta büyük bir derece elde ettiğinde memur olma garantisi sunan bir yasa çerçevesinde büyük başarılar elde ediyor. Amacımız, Avrupa'da derece yaparak bu fırsatı değerlendirmek. Kendisi Türkiye şampiyonu olarak üçüncü oldu. Avrupa'da da başarılı olup milli takımı temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER