© Baykuş Haber

ZBEÜnün Çin Halk Cumhuriyeti Üniversiteleri ile işbirlikleri gelişiyor

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. SERVET KARASU 1-13 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ERASMUS+ KA 171 PROJESİ KAPSAMINDA AKADEMİK TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDE BULUNAN 3 ÜNİVERSİTE VE 1 ARAŞTIRMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, 1-13 Mayıs tarihleri arasında Erasmus+ KA 171 projesi kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti'nde bulunan üniversiteleri ve araştırma merkezlerini ziyaret etti.

Shenyang şehrindeki ziyaretin ilk aşamasında, Northeastern Üniversitesi'nde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmeler, seminer dersleri ve ikili görüşmelerin ardından araştırma altyapılarının incelenmesi ve işbirliği olanaklarının değerlendirilmesiyle sonuçlandı. Özellikle Maden Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümleri arasında etkin iş birliklerinin temelleri atıldı.

Pekin şehrindeki ziyaretin ikinci bölümünde, madencilik alanında tanınmış üniversiteler olan China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB) ve University of Science and Technology Beijing (USTB) ile görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sonrasında, Prof. Dr. Karasu, her iki üniversitede ZBEÜ'nün tanıtımını yaparak seminer dersleri verdi.

Ziyaretin son bölümünde ise Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ziyaret edildi.

Ziyaret süresince işbirliği potansiyeli taşıyan fakülte ve bölümlerde görüşmeler gerçekleştirilerek uluslararası işbirliklerinin temelleri atıldı. Ayrıca, China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB), University of Science and Technology Beijing (USTB) ve Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ile ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanma aşamasında olduğu belirtildi. Ayrıca, Shenyang Northeastern Üniversitesi Maden ve Geomatik Mühendisliği ile ZBEÜ ilgili bölümleri arasında akademik işbirliklerinin başlatılması amacıyla çevrimiçi toplantılar planlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER