Zeki Faik İzer’in ’Paris, İstanbul, Nice’ sergisi Ankara’da açıldı
Kültür-sanatANKARA, (DHA) - Yaşamı boyunca sayısız sergi açan ve hem Türkiye’de hem de yurt dışından ödülleri bulunan 1988 yılında hayatını kaybeden sanatçı Zeki Faik İzer’in ’Paris, İstanbul, Nice’ başlıklı sergisi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nin ardından Ankara’da açıldı. Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3’üncü katında bulunan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’ndeki sergi 31 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. İş Sanat’tan sergiye ve sanatçıya yönelik yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: ”Apaçık düzensizliğine müzikalite ve ritim vermeyi çok iyi bilen Zeki Faik İzer’in eserleri hep coşku doludur. Resimlerinde içten gelen doğal bir kendiliğindenlik, neşe, dinamizm ve enerji hissedilir. Tuvallerindeki renkler, kıvrak fırça kullanımı ile oluşturulan lekeler ve dokular üstüste gelerek, resimde ifade edilmeye çalışılan düşünceyi ve duyguyu en üst seviyeye taşıyarak izleyene yansıtır.
ANKARA, (DHA) - Yaşamı boyunca sayısız sergi açan ve hem Türkiye'de hem de yurt dışından ödülleri bulunan 1988 yılında hayatını kaybeden sanatçı Zeki Faik İzer'in 'Paris, İstanbul, Nice' başlıklı sergisi, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nin ardından Ankara'da açıldı. Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 3'üncü katında bulunan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi'ndeki sergi 31 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.
İş Sanat'tan sergiye ve sanatçıya yönelik yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:
"Apaçık düzensizliğine müzikalite ve ritim vermeyi çok iyi bilen Zeki Faik İzer'in eserleri hep coşku doludur. Resimlerinde içten gelen doğal bir kendiliğindenlik, neşe, dinamizm ve enerji hissedilir. Tuvallerindeki renkler, kıvrak fırça kullanımı ile oluşturulan lekeler ve dokular üstüste gelerek, resimde ifade edilmeye çalışılan düşünceyi ve duyguyu en üst seviyeye taşıyarak izleyene yansıtır.
"İzer; Picasso, Cezanne, Matisse, Ingres, Poussin, Velázquez, Rembrandt gibi sanatçılardan esinlense de, hiçbir zaman tamamen çekimlerine kapılmamış, doğu, batı, çağdaş, klasik ayırt etmeksizin çizerek, boyayarak, etüt ederek tüm yaşamına yayılan bir çalışkanlıkla öğrenmeye çalışmıştır. Othon Friesz'in Henri Matisse'vari resimlerinde ve Delacroix'nın resimlerinde kullandığı renkle ışığın ilişkisi onda yeni ufuklar açmış, önceleri dört renkle çalıştığı eserlerine yenilerini ekleyerek herkesin ürktüğü canlı ve parlak renkleri eserlerine yansıtmıştır. Özellikle İstanbul, Paris, Nice üçgeni içindeki yaşamı, İzer'in sanatındaki farklı eğilimlerin ve farklı disiplinlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur."
İlginizi Çekebilir