© Baykuş Haber

Zelenski: Dünya, Rusya’nın hiçbir şeyi kontrol etmediğini gördü

Vahdet AYAZ, (DHA)- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın hiçbir şeyi kontrol etmediğinin görüldüğünü, yaşananların tam anlamıyla bir kaos olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'da Wagner grubunun ayaklanmasının ardından yaptığı ulusal bir konuşmada dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zelenski, uluslararası kamuoyuna şunları ifade etti: "Bugün dünya, Rusya'nın tüm denetimini yitirdiğini gördü. Tam anlamıyla bir kaos hüküm sürüyor. Hiçbir şey öngörülebilir değil. Bu karmaşa, silahlarla dolu Rus topraklarında yaşanıyor. Dünya korkmamalıdır. Biz neyi koruduğumuzu biliyoruz ve sadece birliğimizle bu mümkün. Ukrayna, Avrupa'nın herhangi bir Rus tehdidinden kesinlikle koruyabilecektir ve kimin komuta ettiği önemli değildir, çünkü biz koruyacağız."

Zelenski'nin konuşmasının diğer bölümünde Rusça konuşarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yüklendi. Zelenski, "Kremlin'deki şahıs açıkça korkuyor ve muhtemelen bir yerlerde saklanıyor, ortaya çıkmıyor. Artık Moskova'da olmadığına eminim. Kendi güvencesini arıyor ve neden korktuğunu biliyor, çünkü bu tehdidi kendisi yarattı. Tüm kötülükler, tüm kayıplar, tüm düşmanlık, bunların kaynağı kendisidir" şeklinde konuştu.

Ayrıca Zelenski, Rus güçlerinin Ukrayna topraklarında ne kadar süre kalırlarsa, Rusya'ya o kadar fazla zarar vereceğini vurgulayarak, "Rus askerleri Ukrayna'da daha fazla kalırsa, Rusya için daha fazla yıkım getireceklerdir. Kremlin'deki kişi ne kadar süre saklanırsa, o kadar çok felaket yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER