© Baykuş Haber

Zelenskiy ve Trudeau Kievde bir araya geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'de Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Kanada'nın Ukrayna ve Avrupa-Atlantik topluluğunun güvenlik ihtiyaçlarını en çok destekleyen ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, Kanada Başbakanı Trudeau ile görüşmesinde Kanada'nın Ukrayna'nın NATO üyeliğine olan desteğini teyit ettiklerini belirtti. Ayrıca, Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde Ukrayna'nın üyeliği için gereken şartların sağlanacağından emin olduklarını ifade etti.

Zelenskiy ayrıca Ukrayna ordusunun taarruz halinde olduğunu ve Rusya'ya karşı saldırı eylemlerinin devam ettiğini açıkladı. Ancak ordunun hangi aşamada olduğunu detaylandırmadan, sonuçların herkes tarafından görüleceğini söyledi. Ayrıca, savaşla ilgili doğrulanmamış bilgilere inanmamaları gerektiğini vurgulayarak, sadece ordularına güvenmeleri gerektiğini ve ordusuna güvendiğini belirtti.

Kanada Başbakanı Trudeau ise Ukrayna'ya olan desteğini ifade ederek, ülkenin 500 milyon dolarlık yeni askeri yardım sağlayacağını duyurdu. NATO üyeliğine destek veren Trudeau, Temmuz 2023'te Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi'nde bu konuların ele alınmasını beklediklerini söyledi.

Trudeau, ayrıca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ukrayna'nın yanında olduklarını ve Zelenskiy'e desteklerini yeniden vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER