© Baykuş Haber

‘Zigananın Nazar Boncuğu Limni Gölüne bayram tatilinde ziyaretçiler akın etti

TARİH BOYUNCA ÇOK ÖNEMLİ BİR GEÇİT OLAN ZİGANA DAĞININ YAMACINDA YER ALAN VE “ZİGANA’NIN NAZAR BONCUĞU" OLARAK NİTELENDİRİLEN TABİAT HARİKASI LİMNİ GÖLÜ TABİAT PARKI KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI.

Tarihi boyunca birçok önemli yolun geçiş noktası olan Zigana Dağı'nın eteklerinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında bulunan bu doğal güzellik, yaz aylarında temiz havası, çam ormanları ile çevrili doğası ve göz alıcı manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Doğu Karadeniz bölgesinin önemli turistik destinasyonlarından biri olarak kabul edilen Limni Gölü, hem Gümüşhane hem de Trabzon'dan yaklaşık 45 dakika içinde ulaşılabilecek konumda bulunuyor.

Limni Gölü, deniz seviyesinden 2.024 metre yüksekte bulunuyor ve temiz havası ile biliniyor. Burası ayrıca "Huzur veren mekan" ve "Zigana'nın nazar boncuğu" olarak anılıyor. Bayram tatili boyunca 10.000'den fazla ziyaretçiyi ağırlayan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın işletmecisi Murat Eroğlu, ziyaretçilere doğal güzelliklerin, bol oksijenli hava ve işlenmemiş yerli kuzu etinin tadını çıkarmak için Limni Gölü'ne davette bulunarak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ziyaretçiler, Limni Gölü'nün muhteşem doğasını ve manzarasını çok beğendiklerini söyleyerek, Gümüşhane'nin doğal güzelliklerini temsil ettiği için gurur duyduklarını ifade ettiler. Bayram tatili süresince Limni Gölü, ziyaretçilere huzur dolu anlar sunmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER