© Baykuş Haber

Zihinsel engelli depremzede, evlendirilme vaadiyle 82 bin 500 lira dolandırıldı

Kahramanmaraş'ta, zihinsel engelli bir depremzedenin, internet üzerinden tanıştığı bir kadın tarafından evlendirme vaadiyle kandırılarak 82 bin 500 TL dolandırıldı. 27 yaşındaki Ökkeş Göl, internette tanıştığı kadınla telefonla görüşmeye başladıktan sonra, kadının isteği üzerine önce bin TL gönderdi. Daha sonra kimlik ve banka bilgilerini paylaşan Göl, dolandırıcılar tarafından hesabından 82 bin 500 TL kredi çekildi.

Ökkeş Göl, bu dolandırıcılığın ardından büyük bir maddi ve duygusal zarara uğradı. Maddi açıdan zaten sıkıntılı bir durumda olan Göl, şimdi de bankaya bu parayı faiziyle geri ödeme yükümlülüğü altında.

Ökkeş Göl'ün arkadaşı Ahmet Paçacı, durumu şu şekilde özetledi: "Kendisini Antalya'dan evlendirme vaadiyle kandırmışlar. İnternet bankacılığı üzerinden şifreleri alınmış ve 82 bin 500 TL gibi bir kredi kullanılmış. Ayrıca özel bir bankanın bu arkadaşımıza 5.51 faiz oranı ile kredi kullandırıp 170 bin 744 lira geri ödemesini talep ediyor. Bizlere yeri geldiğince teferruatlı olan kredi arkadaşımıza 10 dakikada nasıl kullandırılmış. Arkadaşımızın yüzde 72 zihinsel engelli raporu var. İşi ve maaşı yoktur. Sistem üzerinden hesabının açıldığı günden beri hesabına ciddi bir para girişi çıkışı olmamış. Arkadaşımızın babası depremzede ve evini kaybetti, çadır kentte kalıyor, anneannesi de konteyner kentte kalıyor. Bu arkadaşımızın bu parayı karşılayacak hiçbir şekilde gücü yoktur."

Ökkeş Göl, yaşadığı bu talihsiz olay sonrasında adalet arayışına girmiş ve dolandırıcıların yakalanması için girişimlerde bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER